Scroll to top

Topogranuláció a kiváló oldódásért

A Magnosolv® granulátumot az Ausztriában élt magyar származású Gerhard Gergely Professzor által kifejlesztett és szabadalmaztatott „topogranulációs” technológiával állítják elő.

A topogranulációs eljárás abban különbözik a hagyományos granulációs technológiáktól, hogy az összetevőket nem gyors egyirányú keveréssel, hanem kíméletesebb és többirányú mozgatással, ún. „hinta-technológiával” homogenizálják és vákumban granulálják. A kétféle granulálási eljárás során a kristályok fiziko-kémiai tulajdonságai is eltérően változnak.

A topogranulációval előállított Magnosolv® előnye a növekedett stabilitás (felhasználhatóság) és a hatóanyag gyorsabb kioldódása, felszívódása. A Magnosolv® granulátumban lévő magnézium-karbonát és -oxid víz jelenlétében a hozzáadott citromsavval heves reakcióba lépve és magnézium-citráttá alakulva gyorsan és tökéletesen feloldódik. Az így létrejövő oldott állapotú magnézium-citrát, szerves magnéziumként kiválóan hasznosul a szervezetben. Az oldódást elősegítő citromsav valamint a szaccharin a cukorbetegek számára is kellemes citromos ízt biztosít.

Emellett a granulátum gyógyszerforma lehetőséget ad arra is, hogy már napi egy tasak Magnosolv® tartalmazza felnőttek napi magnéziumszükségletének közel 99%-át (365 mg magnézium/tasak). A napi egyszeri bevétel jelentősen javítja a betegek terápiás compliance-ét, ezzel is növelve a kúraszerűen alkalmazandó magnéziumpótlás hatékonyságát.

1. www.ogyi.hu/gyogyszeradatbazis, ATC: A12CC csoport (Ásványi anyagok/Magnézium); az egy kiszerelési egységre vonatkoztatott magnézium-tartalom alapján, 2016. 05. 31.).

További vény nélkül vásárolható MEDA termékek:

Porcvédelem
Dona
Térdízületi porckopás kezelésére
Fájdalomcsillapítás
Rheumon
Rheumás fájdalmakra
Activon
Sportsérülésekre
Rheumon
Rheumás fájdalmakra
foot_separator
Bőrgyógyászat
Dermatix
Hegek kezelésére
Dermatix
Hegek kezelésére
Naloc
Az egészséges körmökért
Belgyógyászat
Moxalole
Székrekedés enyhítésére
Armolipid
Étrend-kiegészítő
foot_separator
Allergia/Megfázás
Allergodil Nose
Allergia? Allergodil®!
Allergodil Eye
Allergia? Allergodil®!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!