A magnézium széleskörben elterjedt a növényi és állati élelmiszerekben, valamint az italokban. Jó források a zöld leveles zöldségek, például a spenót, a hüvelyesek, a diófélék, a magvak és a teljes kiőrlésű gabonafélék.1,3
Az élelmi rostot tartalmazó élelmiszerek általában magnéziumot biztosítanak. Magnéziumot adnak egyes reggeli gabonapelyhekhez és egyéb dúsított ételekhez. Az élelmiszer-feldolgozás egyes típusai, például a gabona finomítása oly módon, hogy eltávolítják a tápanyagban gazdag csírákat és korpákat, lényegesen alacsonyabb magnéziumtartalmat eredményeznek.1
A csapvíz, az ásványvíz és a palackozott víz szintén magnéziumforrás lehet, de a vízben lévő magnézium mennyisége forrás és márka szerint változik (1 mg/l-től több mint 120 mg/l-ig).3
Az elfogyasztott étrendi magnézium körülbelül 30-40%-át képes a test felszívni.2,4